Ungdomar och cannabis

På denna sida hittar du dels det föräldramötesmaterial om ungdomar och cannabis som Livsstil Kronoberg tagit fram, dels en kort faktafilm om cannabis hälso- och social effekter som Länsstyrelsen i Västernorrland tagit fram.

Föräldramötesmaterial ungdomar och cannabis

Livsstil Kronoberg har tagit fram presentationsmaterial som du kan använda vid föräldramöten eller liknande. Materialet består av en Powerpoint-presentation med talmanus till varje bild, infofoldrar på flera språk samt en lista med bra kontakter för både vuxna och ungdomar som har frågor kopplade till cannabis.

Observera att bilderna i materialet endast får användas för detta ändamål.

Faktafilm cannabis hälso- och sociala effekter

Länsstyrelsen i Västernorrland har tagit fram en kort (3:30 min) faktafilm om cannabis hälso- och sociala effekter. Filmen baseras på WHO:s forskarrapport ”Hälso- och sociala effekter av icke-medicinsk användning av cannabis”. Filmerna riktar sig till föräldrar och andra viktiga vuxna i ungdomars närhet, och finns på svenska, engelska, arabiska och dari.

Länkar till filmerna på youtube:

Hälso- och sociala effekter av cannabis – YouTube

Health- and social effects from cannabis – YouTube

Hälso- och sociala effekter av cannabis (arabiskt tal) – YouTube

Hälso- och sociala effekter av cannabis (dari) – YouTube

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.