Invigning av den Integrerade missbruks- och beroendemottagningen i Kronobergs län

Fredagen den 14 september invigdes den Integrerade missbruks- och beroendemottagningen i Kronobergs län med placering i Växjö och Ljungby.

Alla invånare i Kronobergs län skall ha rätt och möjlighet till lika missbruks- och beroendevård. Därför öppnar Region Kronoberg tillsammans med länets kommuner en ny mottagning med placering i både Växjö och Ljungby för att samla spetskompetensen kring missbruks- och beroendefrågor.

Verksamheten vänder sig till personer från 16 år och uppåt med en missbruks- och beroendeproblematik. Förhoppningen är att mottagningen på sikt skall bidra till att fånga upp personer med psykisk ohälsa och missbruk i ett tidigare skede än vad som sker idag.

Arbetsgruppen för missbruk och beroendevård i Kronobergs län som är en del av Livsstil Kronoberg har under hela processen varit referensgrupp i arbetet.

Bilden visar en samling glada människor som knyter färgglada band
Bild från invigningen i Växjö
Bilden visar två äldre män som håller i sammanknuta färgglada band
Bild från invigningen i Ljungby

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.