Nytt pedagogiskt material för skolans hälsofrämjande arbete!

Sedan 2003 har Region Kronoberg genomfört enkätundersökningar till barn och ungdomar i länet. Arbetet sker i samverkan med länets skolor och är en viktig del i kartläggningen av hur barn och unga i länet mår. Utifrån undersökningens resultat har nu ett pedagogiskt material tagits fram – Bästa hälsan! Materialet är tänkt att vara ett stöd i skolans hälsofrämjande arbete och innehåller uppgifter och övningar utifrån fem olika teman:

  • Psykisk hälsa och välmående
  • Ensamhet, relationer och tillit
  • Mat och rörelse
  • Sömn, stress och skärmtid
  • ANDT – alkohol, narkotika, dopning och tobak

Materialet är fritt att använda för alla verksamheter i Kronobergs län. Bästa hälsan hittar du på Region Kronobergs hemsida: https://www.regionkronoberg.se/contentassets/ba3d7d09813c4fbeafe67f836c750668/2020-basta-halsan_webb_final.pdf

Där finns också kontaktuppgifter till ansvariga om du vill veta mer eller t.ex. boka in en workshop kring materialet i din verksamhet.

Framsidan på materialet Bästa hälsan! Rosa bakgrund med ett ansikte.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.