Varannan vatten för studenter på LNU

Logotype Livsstil Kronoberg

För fjärde året i rad arrangeras kampanjen Varannan vatten i samband med introduktionsveckan för nya studenter på Linnéuniversitetet.

Kampanjen vill minska berusningsdrickande med budskap som ”Om du varvar med vatten mår du bättre i kväll och i morgon” och ”Behåll kollen – drick med måtta”. Målet att ”Varannan Vatten” ska bidra till att människor dricker alkohol på ett smartare sätt.

Varannan vatten, som numera är ett IQ-projekt, sponsras bland annat av Livsstil Kronoberg. En ytterligare samverkanspart är Växjö kommun, som under kampanjen ställer upp med personal som kör ut vatten till studenter med hjälp av el-cyklar.

Martina Boson, folkhälsoutvecklare på Linnéuniversitetet och ansvarig för kampanjen, är stolt över det fina samarbetet med Livsstil Kronoberg och Växjö kommun.

Växjö kommuns bidrag är, både med personal och ekonomiskt bidrag, väldigt betydelsefullt för att vi ska kunna genomföra kampanjen. Med medel från Livsstil Kronoberg har vi i år även kunnat förse alla faddrar med varsin mjuk vattenflaska med budskapet ”Varannan vatten”.

säger Martina Boson,, folkhälsoutvecklare, Linnéuniversitetet

Totalt kommer 2000 vattenflaskor att delas ut under kampanjen.

Kvinna som håller upp ett diplom från IQ
Emma Johansson, Region Kronoberg, med diplom från IQ
Martina Boson med kollega delar ut vattenflaskor
Martina Boson med kollega delar ut vattenflaskor
Tre studenter hjälper till att dela ut vattenflaskor till andra studenter
Tre studenter hjälper till att dela ut vattenflaskor till andra studenter