Vilka är egentligen CAN?

Livsstil Kronoberg är inte bara en plattform för länets offentliga aktörer, utan även för civilsamhällesaktörer. Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) är en utan dem. Denna vecka har jag medverkat på CAN:s årliga nätverkskonferens för länsombud och medlemsorganisationer. Med anledning av det tänkte jag passa på att berätta lite mer om CAN.

CAN kan kanske bäst beskrivas som en kunskapsorganisation inom ANDT-området. CAN grundades redan 1901! De är också en paraplyorganisation för ett 50-tal medlemsorganisation. t.ex. IOGT-NTO och KLAN (även dessa representerade i Livsstil Kronobergs samrådsgrupp). I varje län finns också ett eller flera länsombud. Länsombudens roll är att vara länken mellan nationell och regional/lokal nivå.

Förutom att bedriva forskning och publicera rapporter inom ANDT-området har CAN också en plattform riktat till unga – drugsmart.com. Syftet med drugsmart är att informera unga om alkohol och andra droger.

Livsstil Kronoberg har bl.a. samverkat med CAN vid de två senaste narkotikakonferenserna i länet. Vi ser fram emot en fortsatt samverkan framöver!

Vill du veta mer? Besök www.can.se eller www.drugsmart.com.

/Emma Johansson, CAN:s länsombud i Kronobergs län

Bilden visar ett konferensrum med en manlig och två kvinnliga föreläsare. Åhörarna sitter ner med ryggarna vända mot kameran.
Bild från CAN:s nätverkskonferens

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.